Adresa corespondenta:
320075 Resita, str. Pandurilor nr. 13 , jud. Caras Severin
tel: +40 255 210532
Adresa birou: Str.G.Enescu nr.1 ap.8
tel/fax: +40 355 816339
cod fiscal: 11434889
cont: RO 23 RNCB 01000 3824156
e-mail: contact@activity-foundation.ro
            resurse@yahoo.com
FUNDATIA
pentru Resurse Umane şi Dezvoltare Durabilă
Eco-Job
Natura şi afacerile pot fi şi „prietene”
La sfârşitul săptămânii trecute, Asociatia ARIN împreună cu partenerii săi (Fundaţia Activity - Reşiţa şi Asociaţia Regională pentru Educaţia Adulţilor - Suceava) au organizat la Brăila, în Sala Mică a Bibilotecii Judeţene „Panait Istrati”; masa rotundă „Afaceri mici, pentru un viitor verde” care a reunit mai multe instituţii din oraş şi din apropierea acestuia (Agenţia pentru Protecţia Mediului, Administraţia Parcului „Insula Mică a Brăilei” şi a Parcului Naţional Munţii Măcinului”, Centrul de Informare al Primăriei Însurăţei etc.) precum şi mai multe ONG-uri din Brăila şi persoane interesate.
Problemele discutate au fost complexe şi au suscitat interesul participanţilor, ele concentrându-se pe mai multe aspecte, cum ar fi: problemele de mediu în contextul dezvoltării economice - provocări; de la economia bazată pe cunoaştere, la zonele sărace - paradoxuri în cadrul Uniunii Europene; este România capabilă să absoarbă fondurile europene; conceptul de „afaceri verzi”, oportunităţi, provocări; tendinţe în dezvoltarea carierei, în România anului 2009.
Participanţii au considerat temele „provocatoare” şi de interes şi au căzut de acord că astfel de întâlniri ar trebui organizate mai des, cu sprijinul autorităţilor.
Masa rotundă a fost urmată de un workshop intensiv, în care participanţii au fost iniţiaţi în probleme ale dezvoltării durabile, întocmirea unui plan de afaceri „prietenoase cu mediul” şi a unui plan local de acţiune pentru mediu.
Activităţile fac parte din linia mai veche a ARIN de a „împăca” dezvoltarea economică cu grija faţă de natură, linie începută în 2004 prin proiectul „Eco-Job”; din acest motiv, ele s-au desfăşurat sub egida proiectului „De la Eco-Job la Eco-Business”. Proiectul are ca finanţatori Guvernul Islandei, Principatul Liechtenstein şi Regatul Norvegiei, prin Mecanismul de Finanţare al Spaţiului Economic European (SEE).
Comunicate de presa:
- Afaceri responsabile pentru mediu în ariile naturale protejate de interes comunitar - situri Natura 2000
- Ghid pentru afaceri de mediu
- De la Eco-Job la Eco-Business, la final
Hit Counter